Yeni ARRI SkyPanel S360-C

Skypanel S360-C

  • ARRI'nin ürettiği en büyük ve en parlak LED projektör
  • Geniş renk ayarı ve aydınlatma efektleri
  • Entegre LumenRadio ile kablosuz DMX

ARRI SkyPanel’in en muazzam özelliği geniş açılı ve güçlü ışık çıkışı olarak bilinmektedir. Yeni S360-C ile SkyPanel ürün gamı bugüne kadarki en büyük ve en parlak yumuşak ışığa kavuştu. S360-C sadece güçlü olmakla kalmayıp, aynı zamanda heyecan verici bir çok özellikle donatılmış ve piyasadaki çok yönlü LED projektörlerden birisidir. Bu özellikler, tam renk kontrolü, aydınlatma efektleri, dahili kablosuz DMX, benzersiz bir karbon fiber gövde ve çok daha fazlasını içerir.

Kısacası S360-C gerçek bir ışık canavarı...

Yumuşak ışıklarda ebat önemlidir ve S360-C de büyüklükten taviz verilmemiştir. S360-C’nin yüzey alanı, S60-C’ye göre 5.8 kat daha geniş olup 105 derece açı ile hoş ve yumuşak bir ışık üretir. Işık, büyük nesnelerin etrafını sararak daha küçük ebattaki SkyPanel’lere kıyasla çok daha uzak mesafelere kadar yansıyabilir.

120,000 lümenden daha yüksek kapasiteye sahip S360-C, halen piyasadaki en parlak yumuşak LED ışık kaynaklarından birisidir. S60-C ile kıyaslandığında S360-C en az dört kat daha parlak olmasının yanı sıra aynı mükemmel renk kalitesi ve ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Sadece 1500 watt sarfiyatlı olan S360-C, 4,000 watt’lık tungsten yumuşak ışık kaynağının iki katı yüksekliğinde ve 12,000 watt’lık tungsten projektörden üç kat daha parlak bir ışık üretir. Watt başına 80 lümenden yüksek bir enerji randımanına sahip olan S360-C, sadece en parlak ışık kaynaklarından birisi olmakla kalmayıp, aynı zamanda piyasada mevcut en fazla çevre dostu yumuşak LED ışıklardan da birisidir.

 

Kablosuz Entegre DMX

SkyPanel, ışık çıkışını çeşitli yollarla denetlemektedir: DMX, RDM, Art-Net, sACN, 5-pimli XLR ve Ethernet. Önemli bir diğer iletişim yönteminin de kullanıldığı S360-C’de kablo bulunmaz: LumenRadio tasarımı kablosuz DMX. Her S360-C’de entegre olarak bulunan CRMX devresi sayesinde kabloların ve dağıtım donanımlarının neden olduğu karışıklık ortadan kaldırılmış ve DMX ve RDM iletişim olanakları sunulmuştur.

Sadece uyumlu bir LumenRadio vericisini S360-C’ye bağlamanız yeterlidir. S360-C üzerindeki 5-pimli DMX çıkışını kullanarak diğer kablosuz SkyPanel’leri de kolaylıkla DMX ağına bağlayabilirsiniz.

 

Tam Renk Ayarı

Tüm ARRI LED projektörlerde olduğu gibi, S360-C ile de istenilen renk ayarı yapılabilir. Plus-minus green kumandası ile 2800 K - 10.000 K aralığında kolaylıkla ayarlama olanağının yanı sıra tam renk gamına ton ve yoğunluk olarak erişilmesi mümkündür; RGBW karışımı, dijital efektler, kaynak eşleştirme veya CIE x, y koordinatları da  ayarlanabilir özelliklerdir. Rec 2020 renk skalasında yer alan renklerin %85’ten fazlasının içermesi sayesinde tam istediğiniz görüntü ve rengi kolaylıkla elde edebilirsiniz.

 

Geniş Skalada Aydınlatma Efektleri

SkyPanel 3.0 yazılımı sayesinde SkyPanel serisine son derece etkili aydınlatma efektleri eklenmiştir. S360-C’nin geliştirilmesiyle artık bu efektler çok  geniş alanda daha etkili ve çarpıcı., dinamik ışık efekterinin Ateş efekti, son dercee geniş alan kapsamasına sahip olup, polis aracı efekti ile bir caddede boydan boya istenen ışık etkisinin yaratılması ve paparazzi efekti ile adeta bir gazeteci ordusunun fotoğraf çekim görüntüsü elde edilmesi mümkündür. Birkaç düğme çevirerek çarpıcı ve gerçekçi efektler oluşturulması, ekibin parmaklarının ucundadır.

 

Değiştirilebilir Paneller

SkyPanel, LED’lerin ön kısmındaki yayma panellerinin değiştirilebildiği tek LED yumuşak ışık kaynağıdır. Bu özellik, S360-C’de de korunmuştur. Yayma panelleri değiştirilerek Hafif, Standart, Ağır ve Yoğun konfigürasyonlar elde edilebilmektedir. Yoğun konfgürasyonda S360’ın parlaklığı %50 oranında arttırılarak ışığın çok daha uzak noktalara iletilmesi sağlanmaktadır.

 

Karbon Fiber Askı Aparatı

S360-C’de standart olarak son teknoloji ürünü karbon fiber askı aparatı kullanılmaktadır. Bu aparat, projektörün ağırlığını birkaç kilogram azaltarak emniyetli ve sağlam bir çözüm sunmaktadır.

Metal takviyeli armatürlerden oluşan S360-C askı aparatı, normal çelik askı aparatına göre %50 daha hafif bir ağırlığa sahip olmasına karşın 10 kat daha fazla ağırlığı taşıyabilecek kapasitededir.

 

Uzaktan Kumanda Yuvası

SkyPanel tasarımında en ufak bir ayrıntı dahi gözden kaçırılmamıştır. S360-C kasasında bir SkyPanel uzaktan kumanda yuvası bulunmaktadır. S360-C’nin USB kablosu ile kumanda edilebilmesinin yanı sıra SkyPanel uzaktan kumanda düzeneği de uzaktan kumandanın arka mıknatısı kullanılarak donanımın arkasına takılabilir. Ek bağlantı girişi, uzaktan kumandanın yerleştirilmesine olanak sağladığı gibi, donanımın dik durması halinde ekstra kumanda seti takılarak kumandalara daha rahat erişilmesi de mümkündür.